PESAN SEGERA

Dengan 50rb dapatkan : 1 ASKEP atau, 2 SAP+2Leaflet, atau 2 Artikel, atau 3 Askep Persentation dan Terima Pesanan

Thursday, December 7, 2017

LEAFLET TUBERKULOSIS (TBC) BAHASA SUNDA

Kapevi Hatake | 9:15 PM |
NAON SIH TBC TEH ??


NAON SIH TBC ?

Tuberkulosa paru (TBC)  nyaeta panyakit menular anu diakibatkeun ku kuman , nami na mycobacterium tuberkulosis.

CIRI-CIRI ANU TBC

N   Batuk aya reuhakkan langkung ti sabulan.
N   Pernah atawa eukeur batuk darah.
N   Nyeri dada.
N   Sesak nafas.
N   Lemah / kacapean.
N   Kesangan wengi-wengi.
N   Berat badan menurun.

CARA NULAR NA TBC

a Anu Langsung
Upami anu sakit TBC batuk atawa bersin berhadapan dengan orang lain, kuman TBC terhisap ke paru orang anu sehat.
a Anu Teu Langsung
Upami batuk jeung nyiduh di tempat teduh jeung lembab, ludah eta bisa mengering dan ka bawa ku angin. Ludah anu mengandung kuman TBC ieu bisa terhisap ku orang anu sehat.

SAHA ATUH ANU TBC TEH ?
Nyaeta jalmi anu dina pemeriksaan reuhakna, ditemukan kuman TBC, kuman eta bisa ditingali  nganggo mikroskop.

PAMARIOSAN ANU DILAKUKAN KANGGO PAMARIOSAN TBC
þ  Pemeriksaan reuhak
þ  Pemeriksaan tambahan nyaeta foto Rontgen.

CARA NYEGAH  TBC
þ  Nutup mulut waktu bersin atawa batuk.
þ  Ulah nyiduh di mana wae
þ  Usahakeun sinar matahari jeung udara segar masuk ke dlm rumah.
þ  Moe kasur, bantal, jeung tempat sare, moe na enjing-enjing.
þ  Candak Murangkalih balita ka posyandu kanggo di imunisasi BCG

PENGOBATAN KANGGO ANU TBC
1.       Penderita Baru : diwajibkeun minum obat selama 6 bulan, dibagi  dina dua tahap, nyaeta:
a.       Kombipak tahap awal diminum tiap hari selama 2 bulan
b.       Kombipak tahap lanjutan diminum 3 kali seminggu salami 4 bulan.
2.       Anu Kambuh : pada penderita TBC anu kambuh atau gagal dina pengobatan pertama kedah menjalani pengobatan  selama 8 bulan.
a.       Kombipak fase awal diminum tiap hari salami 3 bulan
b.       Suntikkeun streptomicyn salami 2 bulan tiap hari
c.       Kombipak fase lanjutan diminum 3 kali seminggu salami 5 bulan

NGARAH TERHINDAR TINA TBC
C   Jaga  kesehatan, cara na : makan makanan anu sehat, masak makanan/minuman sampe ka asak, olahraga secara teratur, jeung rajin periksa ka dokter.
C   Enggal-enggal parios ka Puskesmas atawa Rumah Sakit upami aya ciri-ciri TBC.
C   Awasi anu minum obatka anggota keluarga anu terkena TBC.

C   Jaga kebersihan diri, bumi, jeung  lingkungan.

No comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Search